2008. nov 18.

A címről bővebben...

írta: csiger
A címről bővebben...

Szóval mit is takar ez a cím:"FÉNYECSETVONÁSOK"...

Nos akkor ötlöttem ki ezt az úgymond kategóriát, amikor észrevettem, hogy egyre többször próbálok, főleg a klasszikus magyar fotográfiára oly jellemző egyszerű fény-árnyék játék képeket készíteni. Kategóriának talán azért nevezném (persze csak saját szemszögömből), mert ez is egy jellemző téma,mint a portré vagy a tájkép.

Szóval gyakran van egy fotós életében (legalábbis nálam), hogy kizárólag a fotográfia iránt érzett hűség, és szeretet vezérli,amikor kilép az utcára,és gépét hurcolva lófrál az utcákon tereken át..de nem keresni próbál..hanem egyszerűen csak lát, és érez a "belső szemével".

Észlelni-észrevenni-érezni-megvalósítani...talán valahogy így lenne a sorrend,de ez anniyra nem is fontos..inkább csak az, hogy valahogy visszaidézni szeretném az igazi FEKETE-FEHÉR világot,amit nagy nevű elődeink neves egyszerűséggel ránkhagytak.

A fotográfia új reneszánszában talán kissé furának hat, hogy az ember gyermeke visszanéz a múltba,és annak egyszerűségét, méltóságát irigyli, de a mondanivaló nélkül magas pontszámokkal felmagasztalt gagyigyáraktól már maláriát kapok.

Ezzekkel a kis múltidéző sétáimmal,és próbálkozásaimmal saját magamat is próbálom a digitális egyszerűség rabságából kiszabadítani, és egyszerűen visszalökni a múltba, ahol szintén ki lehetett tűnni a technikai tudással, de nem ez volt a nézők számára a fontos, hanem az, hogy valamit megmozgasson az a kép, egy gondolatot, érzést, esetleg érzelmet hozzon a felszínre, mint amikor Johnny a HOLT SÁVban megérint valakit és az egész hóbelebanc átszalad az agyán, és ettől egyszer majd más lesz a világ....

No de kissé elkalandoztam...majd folyt köv..ja és közben próbálok rájönni képet hogyan fogok tudni mellékelni,mert igazából néha jó lenne a fotós blogjába a fotó :-)

 

Üdv és jó fényt!

Szólj hozzá

fotó csiger fényecsetvonások