2010. jan 23.

A Kelták földjén 4...

írta: csiger
A Kelták földjén 4...

Dublin volt ma az uticél. Dublin mindössze 1 órára van szálláshelyünktől, Dundalktól. Az idő ma jobbnak ígérkezett, bár köd volt. Aztán az autópályán úgy Drogheda környékén egyszer csak kijutottunk a tejfölből, és kisütött a nap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre! Nem azért, mintha nem tudnám, hogy többnyire itt milyen az idő, de azért szeretem, ha süt a nap, amikor utazom, végre van „mivel” fotózni. Persze ma elég sok felesleget alkottam, egy buszos városnézésnek köszönhetően, de ott meg nem lehet spórolni, mivel a busz ment mint a meszes, és hát félig már sötétedett, amikor elkezdtünk menni vele, és mire leszálltunk róla, már teljesen sötét és hideg volt megint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3200 Iso is befigyelt, de szerintem a végén, már az sem segített sokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nap közben azért voltunk pár szép helyen. Szépek itt a történelmi városrészek, a templomok, de persze a legjobban a PUBok jönnek be, annyira jellemzőek ezek az egységek, a város részei, némelyik már több mint 120 éve, pl a Temple Bar, vagy a N28.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elmentünk Oscar Wilde szülőháza mellett is, és mint kiderült a Phoneix park Európa legnagyobb parkja, és az itt található állatkert, az egyik legidősebb, ahol mellesleg az az oroszlán is élt, akit az MGM felvett, miközben a száját nyalta, és azóta is minden film előtt ezt teszi, töb mint 100 éve. Vicces dolgok ezek. Van itt sok öreg dolog, és ódon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekes, hogy épületek egész sora úgy néz ki, mintha megállt volna bennük az idő. A Harry Potter filmek jutnak róla eszembe, mintha más világ lenne, mégis valóságos.

Az estébe nyúlt ez a mai nap is. Volt egy érdekes szitu, mikor kijöttünk egy boltból, mindenki a várost ketté szelő folyót bámulta, mindenhol mentő meg tűzoltó kocsik. Későb vettük észre, hogy 2 ember a folyó felett picivel valami vasba kapaszkodik a fagyos víz épphogy csak nem éri őket. Nem tudtuk eldönteni, hogy alkesz idióták voltak, vagy valakik, akik beleestek a vízbe. Nekünk úgy esett le, hogy 2 idióta volt inkább, mint szerencsétlen…a lényeg, hogy kiszedték őket, miközben a média nyomult ezerrel, meg a katasztrófa turizmus ismét megvillant, mi is részesei voltunk a szomszéd partról. Hogy részletesebben lássuk a dolgokat, feltoltam a vakut, és mind a 43 kulcsszámot max zoomon belevillantottam a két emberke irányában a sötétbe. Pont adott annyit, hogy kivegyem a lényeget a képből. nem lesz nagy értéke a képnek, de emléknek jó lesz. Pláne, hogy a 2 hendikeppes túlélte a bulit. Na 1 szónak is 100 a vége, megúszták. Mi a napot a Mciben fejeztük be, mert egész nap nem ettünk, a sok jövés menés miatt, és a slusz poén az volt, hogy mind a Stubucksban, mind a Mekiben magyarok dolgoztak, és magyarul rendeltünk mindent….érdekes volt. Holnap Belfast van soron….” I’ve got a ticket, to the fast city” ahogy katie Melua is énekli, de mi azért kocsival megyünk….

Szólj hozzá

dublin írország