2010. jan 24.

A Kelták földjén 5...

írta: csiger
A Kelták földjén 5...

Tegnap Belfastba voltunk, ahogy írtam is előzőleg, de este még elmentünk, és belevetettük magunkat az éjjszakába. Érdekes élmény volt, annyi szent. Egyrészt a helyi lányoknak nem sok szépérzékük van, vagy épp tükrük nincsen, nem is tudom. Általános dolog itt az, hogy minden tyúk olyan miniben flangál mínuszban, hogy nyáron i kevés lenne. És sok olyan csaj választja a minit tűsarkúval, aki szó szerint akkora mint Hulk Hogan fénykorába, csak épp nem az izmai miatt. A másik pedig az, hogy nem tunak menni benne, és mellé még isznak is mint a kefekötő. Nagyon durván nyomják, férfiaknak is a becsületére vállna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de vissza Belfastba kicsit. Jó hely, nyomát nem látni nagyon a régi balhés időszaknak, legalábbis azon a részen nem, ahol mi voltunk. Volt itt is olyan városnézésre alkalmas óriás kerék is, mint a London Eye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is nagy, persze nem annyira, de azért ez is 60m magasra ment, és persze a gyökerek a tetején megállították, had inogjon, had legyen rosszul a magyar paraszt. ls ha véletlenül hányna, ugyis vissza nyomja az üveg. Na de kibírtuk, és végülis 3-4 kört ment a cucc, jól körbe lehetett nézni. Láttuk azt a gyárat, ahol anno a Titanic is épült. hangulatos ki hely Belfast. Estefelé jöttünk vissza Dundalkba, és készülődtünk kicsit discosni. Nos a fentiek fedik a valóságot, de a lényeg az, hogy maga a hely igényes, és itt nincs üresjárat. Itt mindenki iszik-hányik-belefekszik, valamint teli van a hely, mindig. (állítólag) Ami még fura, hogy itt a nők szedik fel a férfiakat.....ha belegondolok, hogy magyarhonban a sok kiéhezett pasi itt ezt hogy élvezné...hajaj..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de a legjobb, ugye egyrészt az, hogy tilos a dohányzás, minden ilyen helyen. Valamint 2 után felnyomják a villanyt, és go home....nincs azzal gond, hogy teli a hely. Leglább nem 2-kor kezdődik a buli, hanem nyitástól zárásig megy a parti. amúgy mindenki teli van, de kedvesek alapjában véve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma csak 3-an mentünk át Carlingfordba, mert Barbi kaját csinált nekünk, mi közben elmentünk ebbe a kis hangulatos, elég régi, mondhatni törtánelmi faluba, kisváros inkább, de a lényeg, hogy itt végre tudtam fotózni a hassival is. Végül is 3 tekercset lőttem el a 10-ből, de találtam egy partravetett réginek tűnő hajót. Egyből fék, kiugrottam, és nyomtam egy rakás képet. Szép volt a háttér, az idő kitűnő. Sajna az óceánnál nem volt ilyen szerencsénk, de nem lehet mindig. Nos egy várromot is találtunk itt, meg egy kikötőt is, valamint a parton pár lovacska legelt békésen. Nagyon jó volt, mert úgy érzem, hogy végre van pár "tipikus" ír képem. Van várrom, ló, fű, víz, ködös kép, stb....

 

 

 

 

 

 

 

Remélem majd egy jó anyag kerekedik belőle, amit pályáztokra, és a kiállításomra is tudok majd használni. A weboldalon lesz majd egy külön galéria is, ha majd valakit érdekel, nézegesse meg. Az autentikus zenét ma megvettem hozá egy cd boltba. itt még vesznek eredetit...na jah..no comment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holnap megyünk haza, és reméljük az Ír légi irányítók sztrájkja nem szabja keresztbe az utunk, valamint a Pesti hó...szóval...otthon "találkozunk", és ahogy a művelt spanyol mondja: Happy landing!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

írország belfast carlingford