2010. jún 14.

Kis portre, kis gyakorlás...

írta: csiger
Kis portre, kis gyakorlás...

A Soproni Fotóklub tagjaival a jó idő és a jó fények örömére kivonultunk a szabadba, és egy klasszikusnak mondható témát, a portrét vettük újra át. Sok új taggal bővült a klub az utóbbi évben, és hát nem árt újból átvenni a dolgokat. Sokan hoztak gépet a szokásos csütörtöki napra, és Dani elhívott két lányt, hogy kicsit modellkedjen nekünk.

Nos minden résztvevő szerint a program jól sikerült, és két csoportra bontva kis okítással körítve én és Tóbi terelgettük a bandát..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A GYÍK környéke nagyon jó hely erre a célra, mi a biciklis aluljáróhoz mentünk, Tóbiék az Erzsébet kert felé vették az irányt. Jó volt kicsit kiszakadni a hétköznapi hajtásból, és a gondolatainkat a téma felé terelni. Azt hiszem több alkalom lesz még, amikor gyakorlati napot tartunk a nyáron, nem árt frissíteni az elméleti és a gyakorlati tudást..ez még senkinek sem ártott meg, és kicsit edzettünk a derítőlappal is, no meg némi off camera alapot is bevettünk a  végére, de ez már valószínűleg egy külön óra tárgyát képezi majd, mert az megint egy külön tudomány...

..egy példa a derítőlapos megoldásra:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

egy példa az off camerás megoldásra is (Cinon program vaku, méhsejt rács előtét a vakun, rádiós kioldással egy botállványról) :

 

Szólj hozzá

portré derítés fotóklub