2017. sze 11.

Hallgass a fotósodra

írta: csiger
Hallgass a fotósodra

Krisztián régi barátom és kollégám is ha úgy tetszik, bár az Ő ügyfelei inkább négylábúak de a lényeg ugyan az. Judit az esküvő szervezésénél nem is gondolt arra, hogy a fotózás kreatív részét, azaz a páros fotókat nem feltétlenül kell azon a napon tartani, amikor a legnagyobb a stressz és a kapkodás.

Több dolog is szól az úgy nevezett "külön napos kreatív" mellett. A fotós szemszögéből elsősorban a fények. Mivel az esküvők szigorú beosztás szerint szerveződnek alkalmazkodni kell ahhoz a napszakhoz ahol a párosnak úgymond ideje adódik. A ceremóniák előtt a készülőds után meg kell csinálni a fotókat, mert aztán menni is kell tovább a ceremóniára. Ez legtöbbször sajnos pont a nagy dél idő, ami nem túl megfelelő a fények szempontjából. Erős kontrasztok, kiégett csúcsfények, erős árnyékok fakó színek, meleg stb stb...ezer olyan van, ami nem klappol egy hangulatos fotósorozat elkészítéséhez.

A másik dolog, a rendelkezésre álló idő. Kezdene belejönni az elején még feszült stresszes páros, mire ránézünk az órára és indulhatunk is a templomba. Egy jó kreativ sorozat minimum 2 de inkább 3-4 órát idényel. Ha nem kell nézni az időt, könnyű a jegyespárnak a fotóssal egy flowba kerülni, könyebb kidologzni egy-egy helyszínt, témát.

A páros szempontjából nyáron a nagy hőség elkerülése végett jó lehetőség ha csak a ceremóniákra kell beöltözni. Mivel ez legtöbbször délutáni időpontokra esik, a vendégek komfort érzete is sokkal jobb lesz és nem tikkadnak úgy ki, jobb lesz a buli és nem fullad ki mindenki, mire először ételhez és italhoz jut. 

A fények a megrendelő szempontjából is fontosak, hiszen megfelelő fényviszonyok mellett sokkal szebb, hangulatosabb képeket lehet késziteni és végülis ezek azok a képek, ami alapján korábban kreatív fotósunkat megbiztuk ugye?

A naplementénél kevesebb romantikus dolog van, ami anyagi helyzettől életkortól és nemtől is teljesen független, adott földi csoda. Érdemes használni. Egy természetfotós mint Krisztián is tudta, hogy a madár máshogy fest a megfelelő fényben. Ezért ül a lesben hajnalban és nem délben. Röviden ennyi.

Bevallom sokat nem kellett győzködni Juditot sem. Az eredmények majd önmagukért fognak beszélni, itt mutatóba egy képet meg is tudtok nézni. A képen nem a retus, nem a PS tudásom dominál. Szimplán a megfelelően választott napszak és persze a két ember közti érzelem dominál. lehet bármilyen a trend 10-20 év mulva, azt gondolom ez a két dolog sosem fog kimenni a divatból, az érzelem és a hangulat.

Ők hallgattak rám.

Jó fényt

Szólj hozzá

ausztria sopron esküvő creative fotózás naplemente solo wedding judit photography 2017 hochzeit csiger fényecsetvonások kreatívfotózás külön nap eltérő nap sosza