2012. már 22.

Egy kis kiruccanás..

írta: csiger
Egy kis kiruccanás..

Minden évben legalább kétszer fel szoktam utazni Pestre, hogy fotós kollégákkal, barátokkal találkozzam, kicsit elmélázzunk egy kávé mellett a "szakmáról" diskurálva.

Most hétvégén is ez történt. Régóta nem volt ilyen jó idő, ezért a találkozót már meg is előzte pár fotózás. HT barátommal (www.htphoto.hu) több fotózást is össze szerveztünk a találkozót megelőző napra. Napközben egy ifjú tehetséget, Nórit fotóztuk, hogy a portfóliója bővüljön kicsit, mivel most állt be a Trendattack soraiba, mint modell. Helyszínnek a Millenáris parkot választottuk, ami egy elég nagy stílus katyvasz véleményem szerint, de fotózásra pont ezért alkalmas háttereket tud nyújtani. Én alapvetően divat irányzatba vittem a fotózást, míg Tamás az esküvő fotózásban szerzett rutinját bevetve érzelmes, hangulatos portrékat készített, sajátságos utómunkája a képeken jól felismerhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nórinak úgy vettük észre, a retro korszakra oly jellemző "CP"-s színvilág és a klasszikus fekete-fehér is jól állt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy ugyan abban a szituációban is lehet különböző képeket alkotni, arra mi sem jobb bizonyíték, mint ez a pár kép itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tetszett, hogy Nóri kezdő létére gyorsan beépítette a tőlünk hallottakat, és kétszer nem kellett tőle ugyan azt kérni. Ez az egyik olyan dolog itt "felénk", amit hiányolok azokból az emberekből, akik modellkedésre adják a fejüket.

A nappali shooting után kis pihenő jött, és felkészültünk az éjszakai fotózásra. Ehhez persze ki kellett egészíteni a felszerelésünket, egy két fényforrással is, ami megint megnehezítette a szabad mozgást, de szerencsére ketten voltunk, így azért volt szabad kezünk fotózni is.

Két modellünk az esti fotózásnál, Rella és Zita, két energia bomba volt. Én bevallom őszintén, egy esküvő fotózás alkalmával nem merülök így le, mint aznap este, de ahogy Tamást elnéztem Ő is hasonlóan kitikadt a fotózás végére. Íme pár kép először megint Tamástól:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek a képnek a nehézségét nem csak az 5D Mark II gyenge fókuszrendszere adta, hanem az, hogy a fényforrással mozgás közben kellett az arcot kideríteni....amúgy Tamás elsőre összehozta, csak mellékesen jegyzem meg :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennél a képnél a forgalom majdnem leállt, mert 7 fiatal srác egy autóból üvöltözve, fütyörészve nyakig lógtak az ablakban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekem és Tamásnak is ez lett az egyik kedvencünk..az meg külön jó, hogy az Omega az egyik kedvenc márkám :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez még, ami nekem nagyon tetszett. Itt Zita nagyon hasonlít a Wolf Katira szerintem :-D

 

Szóval így telt a vasárnap. De hétfőre sem volt kevesebb a program. Sok elintéznivaló, és egy jó ebéd után Tamás kért meg, hogy frissítsem fel kicsit a profilképét neki is a facebookon. Nos ez addig fajult, hogy a végén majdnem lemaradtunk a találkozóról is, mert szép idő volt, és volt vagy ezer ötletünk is..azt hiszem folytatása következik még.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy ítéltük meg, hogy jót tett mindkettőnknek ez a kis kiruccanás, és kell ilyen is néha, hogy az ember ne fásuljon bele a mindennapokba....szóval, ahogy a művelt spanyol mondja: Tu be kontényúúú  :-))

Szólj hozzá

budapest divat éjszakai fotózás zita horváth tamás gergely nóra portfólió csiger csigó ht rella